Föreningen

Stallet i Araby har gamla anor och har länge varit en mötesplats för hästintresserade i alla åldrar. Stallet ligger lägligt i ett lugnt och naturskönt område med bra hagar. Anläggningen består av ett mindre och ett större stall, ett mindre och ett större ridhus, en paddock samt ett antal vinter- och sommarhagar. Det större stallet är uppdelat i tre mindre stall, där en del hyrs ut till privatryttare. Dessutom fogar föreningen över ytterligare en ladugård som fungerar som förråd.

Växjö Ridklubb är en ideell förening och är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet och därmed också ansluten till Riksidrottsförbundet.

I stallet finns cirka 35 hästar uppstallade, av dessa är 25 lektionshästar. Ridskolan äger 24 av hästarna (2001 ägde klubben 7 st). Ridklubben har tre ridlärare anställda.

I föreningen finns också en ungdomssektion, Däckarklubben (DK), för barn och ungdomar upp till 26 år. Ungdomssektionen har hand om olika aktiviteter så som ponnyridning och barnkalas. DK är också delägare i en av klubbens hästar.

Uppdaterad: 06 MAJ 2018 14:58

Cornelia Thor