Ridsportens framtid i Växjö kommun

Växjö kommun har initierat ett projekt för att hitta möjliga alternativ när det gäller utvecklingen av ridsporten i kommunen. Målet är att hitta lösningar som ger ridskolorna goda förutsättningar att utvecklas avseende en god och hållbar ekonomi, en god arbetsmiljö och funktionella anläggningar som på ett bra sätt kan uppfylla gällande djurskyddslagstiftning men också anvisningar för barn- och ungdomsidrott, hitta alternativa driftsformer för ridskolor och anläggningar, samordningsvinster mellan ridklubbarna och sammantaget kunna uppfylla Svenska Ridsportförbundets policys och riktlinjer.

Målet är också att verksamheten vid ridskolorna ska kunna uppfylla kraven och önskemålen inom ramen för Växjö kommuns certifiering Säker och trygg förening.

Vid våra ridskolor ska eleverna tycka att det är roligt att rida och lära sig nya saker. Ridskolorna ska präglas av välutbildade hästar och kompetent personal som både kan häst och pedagogik, allt i en säker miljö på funktionella och moderna anläggningar. Våra ridskolor ska bidra till positiva effekter såsom en aktiv fritid, social samvaro, engagemang och personlig utveckling. Ridskolorna ska också ses som en viktig del av näringen i vårt samhälle.

På denna sida kommer vi att lägga ut information kopplat till projektet. Har du frågor kring projektet eller tankar och idéer är du varmt välkommen att delta i arbetet! Kontakta i så fall någon av dessa personer:
  • ordförande: Towe Lindqwister This is a mailto link
  • vice ordförande: Catarina Kandell This is a mailto link
  • ridskolechef: Anita Moen This is a mailto link
  • ridlärare: Sofia Sandberg This is a mailto link

2018 januari-april. Senaste tidens händelser gällande "Ridsportens framtid i Växjö kommun"

2017-v.42 Samlade länkar från veckans uppmärksamning i media

2017-03-30 Studiebesök på Smedstad Ridsportcenter i Linköping