Trygg och säker förening

Trygg och säker förening är Växjö kommuns kvalitetsmärkning för barn- och ungdomsverksamhet i föreningslivet.
Läs hela VRKs dokument här: "Trygg och säker förening"

Den 6 december 2010 certifierades de fem första föreningarna i Växjö kommun, varav Växjö Ridklubb var en av dem.

Vid certifieringsceremonin på Huseby slott fick vi ta emot diplom, blommor och en present. Presenten var en hjärtstartare, med tillhörande utbildning, som kommer att göra föreningarna ännu mer trygga och säkra för medlemmarna. Målet med en certifiering är bättre hälsa, färre olyckor och ökad säkerhet i föreningarna.

Växjö Ridklubb började sitt arbete mot en certifiering och en trygg och säker förening hösten 2008.
Tre grupper arbetat med olika områden vilket har resulterat i ett större dokument, vilket ska fastslås på föreningens årsmöte. Certifieringen görs årligen och ambitionsnivån ökar.

Har du frågor kontakta Catarina Kandell

Se inslaget från TV4-nyheterna här. (ca 1 min 20 sek in på sändningen)

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:01
Skribent: Erika Borginger