Satsning på ridsport i Växjö genom avtalsförklaring med Växjö Ridklubb

2018-10-31 16:18
Vi kan med glädje meddela att Växjö kommun och VRK tillsammans har tecknat en avsiktsförklaring om finansiering. Läs Växjö kommuns pressmeddelande nedan.
  • Uppdaterad: 2018-10-31 16:18

- Vi tycker det är väldigt viktigt att vi har ett rikt och allsidigt utbud av idrotter i kommunen. Just hästsporten är prioriterad och i vår budget för 2018 framgår att hästsporten ska ges goda förutsättningar för att utvecklas, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Växjö kommun och Växjö Ridklubb har därför kommit överens om Växjö Ridklubb ska ta fram underlag för investeringsbehov, kalkyl och budget för den tänka investeringen och presentera det för kommunen senast den 31 december 2019.

- Det är väldigt positivt att vi har kunnat teckna en avsiktsförklaring med kommunen. Vi har ett stort behov av att rusta upp och modernisera våra anläggningar för att vi ska kunna utveckla hästsporten vidare på ett gynnsamt sätt, säger Towe Lindqwister, ordförande i Växjö Ridklubb.

Kommunen lånar ut pengar till investeringarna förutsatt att Växjö Ridklubb kan presentera en hållbar kalkyl och budget för investeringen och att kommunen får säkerhet för sin utlåning.

Slutligt godkännande av eventuell finansiering beslutas av Kommunfullmäktige.

Avsiktsförklaringen gäller till och med den 31 december 2020.

För mer information och intervjuer:

Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, 070-983 44 16

Towe Lindqwister, ordförande Växjö Ridklubb, 070-542 63 65