SMP: Även Växjö ridklubb kan få låna pengar

2018-10-31 18:57
Nedan kan du läsa SMP:s artikel: Även Växjö ridklubb kan få låna pengar
  • Uppdaterad: 2018-10-31 18:39

För två veckor sedan gav Växjö kommun Växjöortens fältrittklubb ett lånelöfte på 55 miljoner kronor. Nu flaggas det för att även Växjö ridklubb kan få låna pengar.

Flera av Växjös ridklubbar står med anläggningar i behov av upprustning. Vid kommunfullmäktiges möte den 16 oktober beviljades Växjöortens fältrittklubb, VFK, ett lånelöfte. Ambitionen är att bygga en helt ny anläggning i Bergunda.

Även Växjö ridklubbs, VRK, stall i Araby är i behov av renovering. Här är delar av anläggningen fallfärdiga och till och med avstängda på grund av säkerheten. Plus att föreningen sökt om stöd då sommarens torka ökat foderpriserna. För Växjö ridklubb innebär det hundratusentals kronor.

Foto: Lydia Arvidsson Shukur
Towe Lindqwister, ordförande i Växjö ridklubb, med hästen Zlato.

Nu har kommunen och VRK kommit överens om att ridklubben ska ta fram ett underlag för investeringsbehoven. En kalkyl som ska presenteras senast den 31 december 2019. Tanken är att kommunen lånar ut pengar om man får säkerhet för utlåningen.

– Det är väldigt positivt att vi har kunnat teckna en avsiktsförklaring med kommunen. Vi har ett stort behov av att rusta upp och modernisera våra anläggningar för att vi ska kunna utveckla hästsporten vidare på ett gynnsamt sätt, säger Towe Lindqwister, ordförande i VRK i ett pressmeddelande från kommunen.

MARIE FRANSSON

Källa: