Nyheter från DF

Idrotten ska vara en plats där alla är välkomna oavsett religion, kön, ålder, utseende, sexuell läggning eller etnisk härkomst. Nu önskar vi att din förening vill komma till Växjö prideparad för att visa att just ni står för en öppen och välkomnan...

Gustav Johansson, 27 år från Växjö, är ett levande exempel på att det går att hålla på med flera idrotter långt upp i åldrarna. Han har spelat fotboll och bandy i hela sitt liv och är nu på elitnivå i båda idrotterna.

Grattis IK Oskarshamn!

(2019-04-09 05:55)
Otippat för många, roligt för alla smålänningar. Ishockeyklubben Oskarshamn har för första gången avancerat till högsta herrserien i ishockey, SHL - Småland Hockey League (!).

Några stapplande skär på isen i nya skridskor eller springandes runt en löparbana i duggregnet. Barn, unga och vuxna samlas kring något man vill lära sig, en idrott, men det slutar ofta med så mycket mer.

Tycker du det är roligt att testa på olika idrotter? Vill du träffa nya kompisar under två sommardagar? Då är Summer Camp något för dig! Summer Camp är ett prova på-läger för barn och ungdomar som anordnas varje sommar i Gislaved och Västervik.

Smålandsidrotten arbetar just nu med ett projekt i Nybro kommun som går under namnet ”Svenska från dag ett”. Projektet bedrivs på uppdrag av SISU Idrottsutbildarna riks och startade i maj 2018 och sträcker sig fram till december 2019.

Smålandsidrotten och Linnéuniversitetet erbjuder nu kursen ”Rörelsecoach för rörelserika skolor” (7,5 högskolepoäng).

För ett lyckat Riksidrottsmöte i maj, genomförde hela Smålandsidrottens personal och styrelse en värdskapsutbildning. På plats, hela vägen från huvudstaden, var också Kristiina Sagbrant, Riksidrottsförbundet.

Föreningar i Kalmar län fick i helgen testa på en utvecklingshelg med temablock. Ett upplägg som blandar pass, erfarenhetsutbyte mellan föreningarna och egen tid till exempelvis styrelsemöte.

Nu har Skatteverket två aktuella webbseminarier för idrottsföreningar. Anmäl dig redan idag för att säkra en plats!

Är du plus 65 år? Vill du lära dig mer om hälsa, kost och motion?

Extra årsmöte i Växjö

(2019-03-05 07:44)
Smålandsidrotten, samlingsnamnet för Smålands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland, avhöll ett extra årsmöte i Växjö under måndagskvällen.

Visste ni att vi erbjuder cirka 200 kurser och föreläsningar per år! Våra kurser vänder sig till dig som är engagerad inom idrotten, både på föreningsnivå och förbundsnivå; styrelse, tränare, ledare, aktiva, föräldrar, volontärer och anställda etc.

RF:s kampanj Min andra idrott syns just nu landet runt på Arlas mjölkpaket. Budskapet till alla barn är: Håll på med flera idrotter! Det hjälper dig att vara aktiv hela livet – och bli bäst.

Fotbollsföreningen Habo IF har påbörjat ett långsiktigt värdegrundsarbete för att få så många som möjligt att idrotta så länge som möjligt. För att kunna arbeta närmre dessa frågor har föreningen nu anställt en verksamhetsutvecklare på 50 procent.

12

E-post: stallet@vaxjoridklubb.se