Barnen hittade Påskharens ägg i hagen

Tänk varje år tappar Påskharen hönsägg i hagen på Växjö Ridklubb. Inte bara ett utan många. Och golfbollar också, tappar han. I mängder.

Så ridklubbens ungdomssektion Däckarklubben brukar ordna en årlig äggletartävling för att städa upp lite i hagarna till hästarna ska släppas på bete - de gillar ju inte att leta ägg! Eller bollar!

De barn som hittar flest ägg eller bollar vinner Påskharens stora, smaskiga godisägg! I år var det Hedvigs tur att vinna.

hedvig

Varför var du med i tävlingen, Hedvig?
-Det är kul att leta ägg och vinna.
Vad är bra med Däckarklubben?
-Att de fixar roliga saker, som den här leken. Jag är med på Fångarna i stallet också.

Linnéa och Simone vann en tävling de skulle kasta ett rått ägg mellan varandra ända tills ägget gick sönder! För varje lyckat kast skulle de backa ett steg för att göra det svårare. De vann också ett smaskigt godisägg.
Fångar ägg

Varför ville ni vara med i äggletartävlingen?
- För det är kul och roligt säger Simone.

Hon berättar att hon rider på ridskolan men Linnéa gör det inte.

Vad heter din favorithäst?
-Alpha.

Övriga deltagare i tävlingen var Mathilda, Mimmi, Sanna och Therese. Påskharens medhjälpare var Erika och Anna från Däckarklubben och Nathalie hjälpte till.
Erika

Uppdaterad: 25 MAR 2018 19:28 Skribent: Annica Jönsson