Ponnyridning för allmänheten

Växjö Ridklubb har vid flera tillfällen arrangerat ponnyridning för allmänheten.
Ett evenemang som brukar locka många små, och även större, är Karl-Oskardagarna i Växjö centrum. Här är en rapport från ponnyridningen 2012.

Ponnyridning på Karl-Oskardagarna

Under lördagen den 4 augusti stod Växjö Ridklubb traditionsenligt som arrangör av ponnyridningen under Karl-Oskardagarna. Vädergudarna hotade med regn, precis som vanligt denna sommar, men visade sig istället från sin soligare sida och gav en perfekt blandning av sol och moln.

I museiparken invid järnvägen, inhägnat av häckar, staket och tillfälliga avspärrningar, höll sex ponnyer med ledare och övriga medhjälpare till med start från klockan 11. Men redan dagen innan samt tidigt på morgonen hade arbetet startat med iordningställande av ponnyerna ute i Araby och av området i parken inne i stan.

Hidalgo120804

Dagens populäraste ponny Hidalgo

Hästarna fick köras till parken två och två från stallet i Araby och redan från start hade en kö bildats av intresserade barn och deras föräldrar. Hidalgo och Selma var först på plats och kastades direkt ut i hetluften - vilket de tog med jämnmod. Kön var ju inte så jättelång.

Den minskade dock inte nämnvärt och därför tyckte flera, både hästar och frivilliga att det var trevligt med förstärkning när Madicken och Goldy samt Feldon och Pilates dök upp ur transporten.

317 rundor gick hästarna totalt med barn och även några modiga vuxna som ryttare! Flera barn kom igen och red både en andra, tredje och fjärde runda, flera passade även på att skriva upp sig för ridlektioner till hösten - toppen!

Mångas favorit var Hidalgo som till storleken passade de flesta små ryttarna. Hidalgo gjorde ett bra jobb och gick troligen flest rundor av alla enligt Anita Moen.

En annan favorit var Goldy, hon blev mångas favorit då hon kan beskrivas som den gyllene hästen. Deras kollegor Pilates, Madicken, Feldon och Selma gjorde en utmärkt insats och skötte sig mycket bra, trots tågtrafik och ett tivoli på andra sidan tågspåren. Dagens utmärkelse får dock en av Selmas mindre ryttare som fick extra valuta för sin 20-lapp när en otäck presenning flaxade till bakom Selmas rygg. Detta resulterade i ett krumsprång åt sidan som ryttaren dock inte brydde sig om utan hon satt lugnt kvar. Perfekt då hon också fick ett extravarv som belöning!

Selma120804

Selma tar en paus och smakar på löven.

Så till slut, runt 15-tiden så fick de första ponnysarna påbörja resan hem - Madicken och Pilates var utvalda att åka först. Pilates dock något motvilligt till en början då en dryg meterhög häck togs i ett elegant språng i riktning tillbaks mot kompisarna, undertecknad med flera förvånades av uppvisningen, medan Madicken fick vänta i ensamhet innan hans återkomst.

Goldy120804

Vår gyllene ponny Goldy.

Slutligen stort TACK till alla frivilliga som ställde upp denna dag och ovan nämnda ponnysar som gjorde ett mycket bra jobb!

Vid pennan: Marie Ingemansson

Uppdaterad: 25 MAR 2018 19:28 Skribent: Carita Rasmussen