Växjö Ridklubb på Karl-Oskardagarna

Glada barn red 350 varv

Lördagen den 7 augusti lastade Anita Moen, ridskolechef, och ungdomssektionen in alla ponnyerna och for till Barnens park på Karl-Oskardagarna.

Glad Pojke
Malte 3, sken som en sol när han fick sitta högt uppe på Goldies breda rygg.
Fr v. Karin och Ida och Jens pappa till Malte
.

Barnens alla aktiviteter var samlade i och omkring Kulturparken bakom Emigrantinstitutet och Smålands museum. Ponnyridningen var som vanligt populär.
Malte, 3, gillade att rida på Goldie.
- Jo, vi brukar få åka och titta på hästarna, intygar pappa Jens.
- Pappa jag vill åka en häst till!, sken Malte när han fått hjälp att sitta av och knäppa upp hjälmen.

Mamma och barn
Stella glad och mamma Kristina: - Stella brukar vilja rida så vi låter henne göra det, säger mamma Kristina Thorvaldsson.

Stella, 4, provade också på att rida och tyckte det var kul. .
- Vi ska nog lägga in en intresseanmälan till ridlekis men intresset skiftar ju snabbt när de är så här små, säger mamma Kristina, som själv kan tänka sig att börja rida igen.
- Jag red några terminer innan Stella föddes.
Vad är det som är så bra med ridning tycker du?
- För min egen del är det avkopplingen. Man kan inte tänka på något annat när man sitter till häst – om man gör det så trillar man av, ha ha! Jag tror det är ett bra sätt för barn att lära sig ta ansvar och ta hand om ett djur och att bygga självförtroende och självkänsla.

Anita
Anita Moen fick en del frågor om lediga platser i den vanliga ridskoleverksamheten.

Anita Moen tror det betyder mycket för klubben att synas i ett sammanhang som Karl-Oskardagarna.
Det blir många möten med glada och sommarlediga föräldrar och barn – kanske framtida medlemmar?
- Det är ju mest små barn men också en del vuxna faktiskt som visar intresse.
Ponnyerna sköter sig väldigt bra, enligt Anita Moen.
- Ja jättebra. De får gå max en halvtimme och sedan vila lite. De som går mest kör vi hem efter halva dagen.
- Platsen är bra med skuggande träd och ponnyerna ser varandra hela tiden. Det gör dem trygga.

Bebis hälsar på Goldie
Bebis hälsar på Goldie.
Anne och sonen Alexander var på besök i Växjö från Köpenhamn.
- Det är ingen fara om han skulle bli hästinteresserad när han bli stor, jag hade själv häst när jag var ung. Men vi ska inte köpa egen - jag vet vad det kostar!

Maja Maja i specialen.
Maja rider egentligen i dressyrspecialen men tvekade självklart inte för utmaningen ponnyridning. -Jag kommer få träningsvärk!

AM
Ann-Marie fixade rabatterad lunch till hungriga funktionärer.

Men vad tycker huvudpersonerna, ponnyerna, om allt detta? Egentligen?
VRK:s webbredaktion lyckades haffa de upptagna Vera och Feldon mitt i en fikapaus.
Läs den unika intervjun.

Uppdaterad: 25 MAR 2018 19:28 Skribent: Annica Jönsson