Kamratstöd

Projektet Kamratstöd startades hösten 2007 med syftet: "Att förbättra stämningen och öka sammanhållningen i stallet så att alla känner sig välkomna och har roligt här". I projektet ingår olika moment:

• Skapa bättre stämning i DK:s styrelse genom att genomföra roliga aktiviteter tillsammans. Styrelsens goda stämning smittar förhoppningsvis av sig på resten av medlemmerna så att stämningen i stallet förbättras.
  • Utbilda DK:s styrelse i kamratstödjan av Friends så att eventuell mobbning kan förebyggas, upptäckas och åtgärdas.
  • Hålla informationsmöten för föräldrar och barn om projektet och föra en dialog så att alla jobbar mot samma mål.
  • Hålla i studiecirkeln Vara som är ett projekt om tjejers självkänsla dels för de i åldern 13-16 som materialet är anpassat för och dels för de yngre tjejerna i en egenutformad specialversion.
  • Hålla i studiecirkeln Satsa friskt under vårterminen.
  • Arrangera olika stämningshöjande aktiviteter som Julavslutning och Barnens Dag.

För projektet har Däckarklubben fått bidrag från Svenska Ridsportförbundet i form av Idrottslyftet. Tack vare projektet blev Däckarklubben också utsett till årets ungdomssektion 2007 både i Smålandsdistriktet och i hela Sverige. För det fick Däckarklubben ett stipendium på 10 000 kr. Läs mer om årets ungdomssektion här.

Uppdaterad: 30 JAN 2008 02:02
Skribent: Maja Johansson