PRESSMEDDELANDE

Samarbete mellan Växjö kommun och VRK
  • Uppdaterad: 01 APR 2022 07:46

PRESSMEDDELANDE
Samarbete mellan Växjö Ridklubb och Växjö kommun!

Miljöfrågorna och ordning och reda i ekonomin är prioriterade frågor i Växjö kommun.
Under en längre tid har biogasbilar liksom elcyklar kunnat disponeras av kommunens personal för användning i tjänsten.
Med skenande drivmedelspriser tar Växjö kommun ännu ett steg mot ett mer miljövänligt och kostnadseffektivt transportmedel!
I ett projekt tillsammans med Växjö Ridklubb (VRK) kommer det, under vår och sommar, finnas möjlighet att låna en ”tjänstehäst” vid resor inom en radie på 10 km.
Hästarna kommer vid parkering även att nyttjas för betning av gräsytor.

Bokningar kommer att kunna göras för antingen häst med vagn för upp till 4 personer eller ridhäst för en person.
Skyddsutrustning i form av hjälm och ridväst kommer att tillhandahållas av VRK.
Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje och Växjö Ridklubbs ordförande Towe Lindqwister: ”- Växjö kommun och VRK har fattat galoppen och ligger nu hästlängder före andra!

Skribent: webadmin
E-post: Adressen Gömd

Behöver du avboka din ridlektion eller boka igenridning? Skicka e-post till This is a mailto link

Vill du börja rida hos oss? Ring vår ridskolechef Sofia Sandberg på tel 0470-204 01 eller maila på adress nedan.

Vill du komma i kontakt med personalen skicka e-post:
Evelina Hagehed

Araby Gård 1