Åtgärder för ridande/besökande till följd av corona

01 APR 2020 19:50
Växjö Ridklubb följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Baserat på nuvarande information och rekommendationer från Svenska Ridsportförbundet fortgår verksamheten som vanligt tillsvidare.
  • Skapad: 01 APR 2020 19:50

VRK har vid tagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning på anläggningen och vill att du som besökare/ridande ska ta hänsyn till nedanstående punkter för att hjälpa till:

• Alla med förkylnings- eller sjukdomssymtom ska inte besöka anläggningen. Även du som är frisk men har personer i riskgruppen i din närhet bör avstå eller vara extra försiktig.
  • Personalen har rätt att skicka hem personer som misstänks vara sjuka.
  • Håll så långt avstånd till varandra som möjligt även på läktaren, 2 meter rekommenderas. Undvik att sitta på läktaren om du inte måste.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, använd gärna handsprit.
  • Medföljande personer till ridande begränsas till max 1 person/elev.
  • Undvik att samlas för många i sadelkammaren, ta gärna med dig utrustningen och putsa någon annanstans t.ex. ute.
  • Kom endast till ridskolan i anslutning till din lektion/skötsel av din häst.
  • Hjälp gärna till med städning av toaletterna, ju oftare de städas desto bättre.
  • Hosta/nys i armvecket.
  • Säg hej, men ta inte i hand eller krama varandra.