Smittinfo - att tänka på

14 MAR 2021 10:19
Med anledning av utbrottet av EHV-1 i Europa och spridningen av hästinfluensan i närregioner är det just nu extra viktigt att vi hjälps åt att förhindra att smittorna sprids!
  • Uppdaterad: 14 MAR 2021 10:19

Vi ber alla som rör sig på Växjö Ridklubb att tänka på följande:

• Om du besöker/vistas i andra stall måste kläder, skor(var noggrann med sulorna), hjälm, handskar, väst, spö etc rengöras OCH desinficeras med Virkon mellan varje gång! Virkon finns t ex på Hööks.
• Använd endast ridskolans ryktsaker och utrustning till ridskolehästarna. Ryktpåse finns vid varje spilta/box.
• All förflyttning av hästar till och från anläggningen, ska ske i samråd med personalen. Se även till att alla medryttare/hästskötare får informationen ovan.

Smittorna sprids både genom direkt kontakt (mellan hästarna) via indirekt kontakt (personer, föremål) och är luftburen.
Låt oss hjälpas åt att förhindra sprida smitta och att hålla våra fina hästar friska. Ta hand om er!

/Personal och styrelse på VRK

Skribent: Webadmin

Vill du komma i kontakt med personalen skicka e-post:

E-post: stallet@vaxjoridklub...