Nyheter från SDF

Vi vill ha era ansökningar för lokala och regionala tävlingar senast 25/10 2020.

Nu är zonindelningar och merparten av arrangörerna för höstens division 2-serier klara. Anmälan till division 1 hoppning ponny är fortfarande öppen.

Distriktets ungdomssektion, DUS bjuder in till 2020 års distriktsfinal av Vi i stallet - Teoritävlingen som handlar om hästar och som grundar sig på boken Vi i stallet.

Distriktsmästerskap 2020

(2020-06-17 11:38)
Nu är datum, arrangörer och regler för distriktsmästerskapen i distansritt, dressyr och hoppning klara. Planering för övriga grenar pågår för fullt.

Sommartider på kansliet

(2020-06-16 14:20)
Kansliet kommer att ha semesterstängt från och med fredag 3 juli och öppnar igen 3 augusti. Vi kollar av mail och telefon med jämna mellanrum under dessa veckor.

I höst genomförs ridskole-DM i både dressyr och hoppning hos Vetlandaortens Ryttarförening. Dressyren går den 10 oktober och hoppningen den 25 oktober.

Det blev klart efter Folkhälsomyndighetens besked förra veckan. Förbundsstyrelsen tog beslutet att öppna ridsporten för tävling från och med den 14 juni.

Utbildning för hoppdomare

(2020-03-30 16:01)
Smålands Ridsportförbund bjuder in till utbildning för B-domare i hoppning steg 1. Utbildningen består av tre steg som blandar teori och praktik.

Vårens serier inställda

(2020-03-30 10:52)
Med anledning av det aktuella smittläget kring coronaviruset covid-19 är samtliga av vårens serier på distriktsnivå inställda. Beslutet gäller från och med 29 mars.

Basutbildning flyttas

(2020-03-23 14:12)
Med anledning av Coronaviruset covid-19 kommer den Basutbilding för ridsportens ledare som skulle arrangerats i Växjö den 18 april att flyttas fram.

Med anledning av Coronaviruset covid-19 kommer den utbildning på temat Ridsport 2025 som skulle arrangerats i Växjö den 4 april att flyttas fram.

Med anledning av Coronaviruset covid-19 kommer den fortbildning för tränare och ridlärare samt clinic som skulle arrangerats i Ljungby den 1 april att flyttas fram.

Ingalill Andersson från Lammhults Ridklubb har utsetts till Årets småländska eldsjäl. Hon kommer att prisas i samband med distriktsårsmötet den 15 juni i Växjö.

Distriktets Ungdomssektion, DUS har nu utsett årets ungdomssektion i Småland 2019. Årets ungdomssektion kommer från Mörbylångadalens Ridsällskap på Öland.

Distriktets ungdomssektion, DUS har nu utsett årets ungdomsledare i Småland 2019. Årets ungdomsledare är Tilda Hildingsson från Lenhovda Hästsportklubb.

E-post: stallet@vaxjoridklubb.se