Hoppa till sidans innehåll

Rökfri idrottsanläggning


Växjö ridklubb är med i ett projekt med målet att få Smålands idrottsföreningar att besluta om rökfria idrottsanläggningar för såväl aktiva idrottsutövare som besökare. Smålandsidrotten är initiativtagare till informationskampanjen tillsammans med länsstyrelserna i Kronoberg, Kalmar och Jönköping.

 

Inspirationen till kampanjen kommer från Kalmar kommun där man under våren har fått nästan en tredjedel av kommunens föreningar att ta ställning för rökfria arenor, mot passiv rökning. Kalmar utmanar nu alla Smålands idrottföreningar att gå i täten för fler rökfria miljöer.

 

Ett av de övergripande folkhälsomålen är att ingen ska behöva utsättas för tobaksrök mot sin vilja. Varje år beräknas ca 200 människor dö av passiv rökning i Sverige. 2012 fick Folkhälso­myndigheten i uppdrag av regeringen att utreda passiv rökning på allmänna platser. Ett av de resultat som kom fram är att sportanläggningar och arenor utomhus är en av de miljöer som många människor anser bör göras rökfria.

 

Fyra idrottsföreningar har fått frågan om att gå i täten för kampanjen nämligen IFK Växjö, Växjö Ridklubb, Wexiö Rugby och Östers IF som nu utmanar Kronobergs alla idrottsföreningar att också ta ställning och tillsammans se till att vi kan skapa fler idrottsanläggningar som är helt rökfria. För att få delta i kampanjen krävs det bland annat att föreningens styrelse fattar beslut kring att deras arenor ska vara rökfria. Mer information om kampanjen finns på www.idrottentarkampen.se så titta gärna in där. Där går det bland annat att följa vilka föreningar som antar utmaningen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:02 Skribent: Webadm.

Vill du komma i kontakt med personalen skicka e-post:
Anita Moen
Sofia Sandberg
This is a mailto link

-------------------------------- 

Swish-nummer

123 452 27 36

Växjö Ridklubb 

-------------------------------- 

Har du information som du vill ska nå våra medlemmar eller har önskemål om information på hemsidan mejla webadmin.
 

 

Vi stödjer VRK:


Logga ICA

 

hookslogo

 

Tandhälsan

länsförsäkringar

Veab

 

 

VISMA

 


 

  

 


    
  

Postadress:
Växjö RK - Ridsport
Araby Gård
35260 Växjö

Kontakt:
Tel: 047020401
E-post: stallet@vaxjoridklub...

Se all info