Gå till innehåll
Växjö Ridklubb
Växjö Ridklubb

Text

Personal

Vid Växjö Ridklubb har vi en personaltrupp bestående av tre ridlärare. Till helgerna jobbar även lördags- och söndagsjourerna.
Du når lättast ridlärarna via e-post eller på telefon vardagar mellan 10.00-11.00.

Anita Moen, ridlärare

Anita är född och uppvuxen i en liten by strax utanför Oslo i vårt grannland Norge. Hon flyttade till Sverige 1992 då hon jobbade som hästskötare i ett dressyrstall.

Anita har jobbat med in- och tillridning, drivit eget företag, jobbat som ridlärare och under en period jobbade hon som beridare i New Mexico.

Hennes tävlingsmeriter är främst upp till S:t George i dressyr. Anita har varit
anställd vid Växjö Ridklubb sen sommaren 2006.

Sofia Sandberg, ridskolechef

Sofia kommer från Hallstahammar och är utexaminerad hippolog och ridlärare level 2, som hon gick på SLU Flyinge/Strömsholm. Tidigare har hon studerat vid Hästsportens Folkhögskola och Strömsholms Gymnasium.

Sofia har även tagit många kurser inom ridsport som kommer att vara till gagn för hennes arbete i klubben.

Hon tävlar i nuläget på 120 cm i hoppning och enstjärnig nivå i fälttävlan med sin häst Razzel.

Sofia är också van att anordna och medverka vid tävlingar på hög nivå.

 

 

Evelina

Evelina är uppvuxen i Växjö men har varit iväg flera år för studier. Nu kommer hon hem igen som utbildad hippolog och även Svensk ridlärare level 2. Hon har ett 13-årigt sto som hon tränar och tävlar i både hoppning och dressyr.


Lördagsjouren

Lördagsjouren är några av ridskolans elever över 18 år som jobbar i stallet. Arbetet består i att släppa in och ut hästarna, fodra, mocka och se till att hästarna mår bra.

 

Söndagsjouren

Söndagsjouren sköts av de som hyr stallplats av klubben. Arbetet består i att släppa in och ut hästarna, fodra, mocka och se till att hästarna mår bra.

Publicerad: 2022-07-25

Senast uppdaterad: 2022-09-16

Författare: Rebecca Mattson

Sponsorer