Gå till innehåll
Växjö Ridklubb
Växjö Ridklubb

Lördagsjouren

Lördagsjouren består av elever (över 18 år) eller föräldrar till elever som rider på klubben i stora ridhuset och ansvarar för våra fyrbenta vänner och för stallet på lördagarna.

Man är i tjänst i snitt var 5:e lördag under ridterminerna. Utöver detta tillkommer det 1-2 kvällspass/per termin, olika utbildningsdagar och även ett par mötesdagar då vi fördelar lördagarna för terminerna. Arbetsdagarna är mellan 07:00 och 20:00 med paus mellan 15:00 och 19:00. Vi jobbar alltid 2 st på dagspasset och vi är 3 st på kvällspasset.

Arbetet består av mockning, fodring, mockning, sopning, utsläpp och insläpp av hästar, fodring, mockning, sopning och ännu mer mockning. Men även att hjälpa elever och gosa med våra fyrbenta vänner och se till att de mår bra. Man får även lära sig mer om deras beteende och humör. Man skall även se till att det är allmänt rent och snyggt samt att det finns vatten i hagarna. På vintern kan man även få kolla vattnet inomhus. Så glöm dyra gymkort, detta är suverän allkroppsträning.

Dessutom ger det skattepliktig rabatt på ridlektionerna.

Känns det som att det är något som Du vill prova på? Prata med Din ridlärare så kan de ordna så att Du kan få gå bredvid en gång och känna på det hela innan Du bestämmer Dig.

Har Du redan bestämt Dig för att detta vill jag göra så säg till Din ridlärare så tar hon Dina uppgifter eller maila stallet@vaxjoridklubb.se.

Vi ses i stallet!Publicerad: 2022-07-25

Senast uppdaterad: 2023-09-27

Författare: Rebecca Mattson

Sponsorer