Säker & Trygg förening (SoT)

Säker och trygg förening (SoT) är ett utvecklingsarbete och en kvalitetsmärkning som innehåller stöd i form av utbildningar, föreläsningar och arbetsmaterial m.m.

SoT ska främja till förbättring av säkerhet och trygghet på klubben, både för vår anläggning och vår verksamhet.

SoT är initierat och leds av Växjö kommun tillsammans med Smålandsidrotten. Certifierings- och arbetsmaterialet är utvecklat i samverkan med Linnéuniversitetet.

Läs om bakgrund, målsättning och certifieringsporcessen på Växjö kommuns hemsida.

Läs om vad projektet går ut på, vem som får vara med och vad som görs inom ramen för SoT på Smålandsidrottens hemsida.

__________________________

Tidigare hette arbetet Trygg och säker förening. Växjö Ridklubb började sitt arbete mot en certifiering och en Trygg och säker förening hösten 2008. Innehållet såg lite annorlunda ut mot SoT med ett annat upplägg och typ av certifering.

Uppdaterad: 16 SEP 2019 17:55 Skribent: Webadm.