Gå till innehåll
Växjö Ridklubb
Växjö Ridklubb

Rid hos oss

Växjö Ridklubb erbjuder ridgrupper av olika typer.

Vill du börja rida?

Vi har lediga platser för dig som rider på ponny, från nivå nybörjare, skritt/trav med ledare, till och med dig som rider i alla gångarter samt hoppar.

Vi har även lediga platser för dig som rider på stor häst, oavsett vilken nivå du är på. Du kan lämna en intresseanmälan här:

Börja rida

Ridlekis

Ridlekis är en introduktion till ridning och hästar för barn i åldern 4-6 år, där föräldrarna förväntas delta aktivt under såväl teori som ridning. Ridlekis är uppbyggt i två nivåer, ridlekis I och ridlekis II. I båda nivåerna ingår både teori och ridning.

Ridgrupper

Vi erbjuder ridlektioner i grupp där du har en fast plats. I grupperna i lilla ridhuset är det 6 elever och i grupperna i stora ridhuset är det 8 elever. Lektionstiden är 45 eller 50 min. Ny elev har möjlighet att provrida.

Dressyrgrupper

Det finns grupper som är helt inriktade på dressyr där du får möjlighet att fokusera på moment inom dressyren. Det finns grupper på 50 min med 8 elever i varje eller grupper på 60 min med 6 elever i varje grupp.

Hoppgrupper

Det finns grupper med hoppinriktning där du får möjlighet att fokusera på moment inom hoppningen. Det finns grupper på 50 min med 8 elever i varje eller grupper på 60 min med 6 elever i varje grupp.

Körning

VRK erbjuder lektioner inom körning. Dessa lektioner är under uppstart. Anmäl gärna ditt intresse för att kunna få en plats när denna typ av grupp startar igång.

Funktionsvariation

VRK specialiserar sig på personer med funktionsnedsättningar som är i behov av fysiska hjälpmedel som exempelvis lift. Vår ridskola kan erbjuda ridning för både barn och vuxna på ponnyer och hästar i alla storlekar som lämpar sig för ryttare med funktionsnedsättning. Lektionerna bedrivs både enskilt och i grupp. Dessutom är det ryttare med olika funktionsnedsättningar som rider i integrerade grupper. Mycket av ridningen läggs i den natursköna omgivningen men även i något av våra två ridhus om vädret kräver det.

Publicerad: 2022-07-13

Senast uppdaterad: 2022-09-15

Författare: Rebecca Mattson

Sponsorer